Furtună de zăpadă în nord-estul Statelor Unite

Nord-estul Statelor Unite se pregătea, joi, de o furtună de zăpadă însoţită de rafale puterice de vânt care ar urma să reducă temperaturile la până la minus 12 grade Celsius la New York, resimţite ca minus 23 de grade Celsius, potrivit serviciilor naţionale de meteorologie.

239 afișări
Imaginea articolului Furtună de zăpadă în nord-estul Statelor Unite

Furtună de zăpadă în nord-estul Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O alertă furtună hibernală a fost decretată în statele New York, New Jersey şi Pennsylvania şi o partea din New England.

În statul New York, ea este în vigoare de joi seara până vineri, la ora 13.00. Serviciul naţional de meteorologie prevede ninsori abundente, însoţite de rafale de vânt care ar putea atinge până la 72 de kilometri pe oră, cu temperaturi resimţite ca fiind de minus 23 de grade Celsius la New York, vineri, şi în sectorul Long Island.

Oraşul New York aşteaptă un strat de zăpadă de 10-20 de centimetri şi rafale de vânt de până la 56 de kilometri pe oră, un prim test pentru noul primar Bill de Blasio, care a preluat funcţia miercuri. "Suntem pregătiţi", a declarat el joi dimineaţa.

Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a activat joi dimineaţa Centrul pentru operaţiuni de urgenţă şi a invitat locuitorii să folosească transportul în comun, avertizând populaţia că mai multe autostrăzi ar putea fi închise din cauza vremii nefavorabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici