Gafă de proporţii: United Airlines a dat jos din avion o familie de musulmani pe motive de "siguranţa zborului" - VIDEO

Un pilot United Airlines a cerut unei familii musulmane, cu trei copii mici, să coboare din avionul pe cale să decoleze, pe motive de "siguranţa zborului". Întreaga scenă a fost filmată.

8506 afișări
Imaginea articolului Gafă de proporţii: United Airlines a dat jos din avion o familie de musulmani pe motive de "siguranţa zborului" - VIDEO

Gafă de proporţii: United Airlines a dat jos din avion o familie de musulmani pe motive de "siguranţa zborului" (Imagine: buzzfeed.com)

Eaman-Amy Saad Shebley, soţul ei şi cei trei copii, se aflau deja la bordul unui avion care urma să zboare pe ruta Chicago-Washington atunci când pilotul a cerut debarcarea lor, relatează The Independent.

Anterior, familia a întrebat stewardesa dacă ar putea instala scaune de siguranţă pentru ​​pentru copiii lor. Momentul în care familia a fost evacuată a fost filmat de mama copiilor, iar înregistrarea arată cum stewardesa şi apoi pilotul le cer să părăsească avionul.

Când l-a întrebat pe pilot dacă decizia nu este una "discriminatorie", acesta a răspuns că este vorba despre o "problemă de siguranţă a zborului", fără să mai dea alte explicaţii.

"Să vă fie ruşine United Airlines pentru modul în care m-aţi tratat pe mine şi familia mea fără niciun alt motiv decât felul în care arătam, invocând  " probleme de zbor în siguranţă ", a scris femeia pe Faceook, postând înregistrările video. "Cei trei copii sunt prea mici pentru a înţelege", a adăugat ea.

Consiliul Relaţiilor Americano-Islamice a transmis o scrisoare oficialilor United Airlines, în numele familiei lezate, cerând măsuri disciplinare împotriva personalului implicat.

"Am obosit ca pasagerii să fie debarcaţi din avion pentru motive nejustificate, invocându-se directive de 'securitate '", a declarat Ahmed Rehab, director CAIR-Chicago. "Securitatea înseamnă securizarea pasagerilor, nu hărţuirea şi umilirea lor", se mai arată în declaraţie.

Compania aeriană şi-a cerut scuze de mai multe ori familiei Shebley, transmiţând că după ce au fost coborâţi din avion, acestia au fost programaţi pentru un alt zbor.

Într-o declaraţie pentru BuzzFeed News, United Airlines a precizat că familia a fost programată pentru un zbor ulterior "din cauza preocupărilor legate de scaunul pentru siguranta copilului, care nu sunt conforme cu reglementările federale de siguranţă" şi a transmis că politica companiei nu acceptă discriminarea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici