VIDEO  Gafă majoră în SUA. George W. Bush a condamnat "invazia total nejustificată şi brutală asupra Irakului" într-un discurs despre războiul lui Putin în Ucraina

A fost "decizia unui singur om de a lansa o invazie total nejustificată şi brutală asupra Irakului", a declarat miercuri fostul preşedinte George W. Bush, înainte de a se corecta rapid, spunând că a vrut să descrie războiul preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina.

13285 afișări
Imaginea articolului Gafă majoră în SUA. George W. Bush a condamnat "invazia total nejustificată şi brutală asupra Irakului" într-un discurs despre războiul lui Putin în Ucraina

"Şi Irakul, oricum", a adăugat el subînţeles, în râsetele publicului, în timpul unui discurs susţinut la centrul său prezidenţial din Dallas.

Dar, în timp ce gluma a avut succes la unii, mulţi s-au grăbit să se năpustească asupra scăpării sale verbale, după aproape două decenii de critici ascuţite potrivit cărora Bush a fost nejustificat când a dirijat invazia Statelor Unite în Irak în 2003, unii lansând acuzaţii că cel de-al 43-lea preşedinte este un criminal de război, aceeaşi etichetă pe care unii i-au pus-o lui Putin după invazia sa din Ucraina din acest an, care a fost criticată pe scară largă de comunitatea internaţională ca fiind ilegală şi inumană, scrie The Washington Post.

"Nu râd, şi bănuiesc că nici familiile miilor de soldaţi americani şi ale sutelor de mii de irakieni care au murit în acel război nu râd", a declarat Mehdi Hasan, un prezentator de ştiri, în emisiunea "MSNBC Prime" de miercuri seară.

Cel puţin 200.000 de civili au murit ca urmare a "violenţelor directe legate de război" în timpul invaziei americane în Irak, potrivit Institutului Watson pentru Afaceri Internaţionale şi Publice de la Universitatea Brown, care a precizat că dificultăţile în măsurarea exactă a deceselor înseamnă că bilanţul a fost probabil mult mai mare.

În ceea ce priveşte Rusia, el a spus că alegerile sale sunt fraudate şi că oponenţii săi politici sunt încarceraţi. "Rezultatul este o absenţă a controalelor şi a echilibrelor în Rusia".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici