Garda Naţională din California va supraveghea frontiera cu Mexicul

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a ordonat, vineri, mobilizarea a 224 de membri ai Gărzii Naţionale californiene pentru a ajuta autorităţile federale să supravegheze frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, din sudul ţării.

16 afișări
Imaginea articolului Garda Naţională din California va supraveghea frontiera cu Mexicul

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest ordin intervine după ce preşedintele Barack Obama a anunţat în iunie mobilizarea Gărzii Naţionale pentru a contribui temporar la securizarea frontierei cu Mexicul, care se întinde de-a lungul statelor americane California, Arizona, New Mexico, şi Texas.

Într-un comunicat, biroul guvernatorului Arnold Schwarzenegger a precizat că această mobilizare excepţională ar putea dura un an şi că aceste gărzi naţionale vor avea ca misiune supravegherea frontierei şi combaterea traficului de droguri.

Aceste gărzi naţionale californiene sunt mobilizate exclusiv în partea californiană de frontieră, între Statele Unite şi Mexic.

În ordonanţa sa, Arnold Schwarzenegger le cere oficialilor din cadrul Gărzii Naţionale să privilegieze "atât cât se poate voluntarii".

Consolidarea supravegherii frontierei mexicane intervine pe fondul intensificării dezbaterilor privind imigraţia, relansate în această ţară, după decizia statului Arizona de a vota o lege foarte represivă în acest domeniu.

Această lege, criticată dur de Obama şi care face obiectul a şapte plângeri în faţa tribunalelor, autorizează poliţia să ceară actele şi să verifice statutul de imigrant oricărei persoane suspectate de imigraţie ilegală. Până în prezent, pentru acest lucru era necesar ca persoana respectivă să fi comis o infracţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici