Geert Wilders susţine că va prezenta caricaturi cu Profetul Mahomed la televiziunea naţională

Politicianul olandez antiislam Geert Wilders a declarat miercuri că va prezenta la televiziunea naţională, în timpul spaţiului de emisie alocat partidului său, caricaturile cu Profetul Mahomed expuse la un eveniment din Texas luna trecută, vizat de atacul a doi bărbaţi, relatează BBC News Online.

234 afișări
Imaginea articolului Geert Wilders susţine că va prezenta caricaturi cu Profetul Mahomed la televiziunea naţională

Geert Wilders susţine că va prezenta caricaturi cu Profetul Mahomed la televiziunea naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wilders a fost unul dintre cei care au luat cuvântul la eveniment. El a declarat că va prezenta caricaturile pentru că Parlamentul a refuzat să le expună în incinta sa.

Potrivit Deutsche Welle, partidele politice din Olanda primesc un spaţiu de emisie în fiecare an, iar autorităţile postului de televiziune nu pot interzice conţinutul difuzat.

Desenarea Profetului Mahomed este însă ofensatoare pentru mulţi musulmani.

"Teroriştii trebuie să realizeze că nu vor câştiga niciodată şi că libertatea de exprimare este importantă pentru noi în Olanda", a declarat Wilders.

Lider al Partidului pentru Libertate (PVV), el şi-a exprimat deseori dezgustul faţă de Islam şi imigraţia în masă şi a cerut interzicerea Coranului în Olanda. În decembrie 2014, s-a anunţat că va fi pus sub acuzare pentru că a incitat la ură rasială împotriva comunităţii marocane din ţară.

Bărbaţii care au atacat Centrul de expoziţii din apropiere de Dallas la 3 mai au fost împuşcaţi mortal de poliţie. Un poliţist a fost rănit.

Conferinţa a inclus un concurs ce oferea un premiu de 10.000 de dolari pentru o caricatură cu Profetul Mahomed.

În 2006 au fost proteste extinse atunci când cotidianul danez Jyllands-Posten a publicat caricaturi cu Profetul Mahomed. În ianuarie, 12 persoane au fost ucise de doi islamişti în redacţia revistei Charlie Hebdo, care a publicat caricaturi similare. O reuniune a activiştilor pentru libertatea de exprimare din capitala daneză a fost vizată de un atacator în februarie, iar un regizor a fost ucis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici