Generalul David Petraeus, prima apariţie publică de la demisie: Acesta regretă "eroarea" care a determinat plecarea sa de la conducerea CIA

Fostul director al CIA, generalul de patru stele David Petraeus, şi-a prezentat scuze pentru "eroarea" care l-a determinat să demisioneze, respectiv pentru relaţia sa extraconjugală.

181 afișări
Imaginea articolului Generalul David Petraeus, prima apariţie publică de la demisie: Acesta regretă "eroarea" care a determinat plecarea sa de la conducerea CIA

David Petraeus (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În prima sa apariţie publică în presă de când a plecat din funcţie, generalul Petraeus şi-a exprimat, marţi seara, în faţa unei audienţe militare reunite la Los Angeles, regretele pentru "durerea" provocată de relaţia cu biografa sa cu 20 de ani mai tânără, Paula Broadwell. El a promis să încerce să "se împace" cu toţi cei pe care "i-a rănit sau dezamăgit".

În faţa a 600 de foşti militari şi studenţi ai Corpului de antrenament al ofiţerilor în rezervă, găzduiţi de Universitatea din South California, David Petraeus a insistat: "Sunt conştient că sunt văzut astăzi cu alţi ochi decât acum un an (...) Sunt conştient că motivul recentei mele plecări este propriul meu comportament".

"Aşadar permiteţi-mi, vă rog, să încep cuvântarea din seara aceasta repetând cât de mult regret şi îmi cer iertare pentru circumstanţele care au dus la demisia din CIA şi care au provocat o adevărată durere familiei mele, prietenilor şi susţinătorilor mei", a subliniat el.

David Petraeus, unul dintre oficialii militari americani cu cele mai multe decoraţii din generaţia sa, a demisionat la 9 noiembrie de la conducerea agenţiei de informaţii, după ce a recunoscut că a avut o relaţie extraconjugală cu Paula Broadwell.

După izbucnirea acestui scandal, el a rămas în umbră.

Marţi seara, fostul şef al CIA a primit "aplauze în picioare" la începutul şi sfârşitul discursului său. Încheindu-şi cuvântarea, el a adăugat: "poate că experienţa mea ar putea servi ca lecţie pentru alţii care se poticnesc sau cad cum am făcut-o eu".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici