George Soros donează 1,5 milioane de dolari campaniei lui Obama

Miliardarul George Soros, discret în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2012, a anunţat joi donaţii în valoare de 1,5 milioane de dolari către trei "super PAC"-uri care îi susţin pe Barack Obama şi pe democraţi, au anunţat oficiali din cadrul acestora.

182 afișări
Imaginea articolului George Soros donează 1,5 milioane de dolari campaniei lui Obama

George Soros (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Soros, care a devenit cunoscut la nivel naţional în 2004 - când a donat peste 20 de milioane de dolari unor grupuri independente care l-au susţinut pe senatorul democrat John Kerry din Massachusetts -, va oferi suma de un milion de dolari "super comitetului de acţiune politică" (super PAC) Priorities USA Action care îl susţine pe Obama şi suma de 500.000 de dolari către Majority PAC şi House Majority PAC, care se ocupă de publicitatea unor candidaţi democraţi la Congres, relatează Washington Post online.

Anunţul ar putea semnala scăderea rezistenţei lui Soros şi altor liberali bogaţi faţă de contribuirea la super PAC-uri şi alte grupuri independente care pot accepta donaţii nelimitate ca sume. Anterior, Soros a oferit un milion de dolari grupului de opoziţie American Bridge şi sume mai mici altor grupuri, dar a sugerat că este improbabil să se implice mai direct.

Chiar şi cu donaţii în valoare totală de 2,5 milioane de dolari, angajamentul financiar al lui Soros "păleşte" în comparaţie cu cel al unor donatori conservatori ca magnatul cazinourilor Sheldon Adelson, care a anunţat că va dona până la 100 de milioane de dolari unor grupuri care îl susţin în acest an pe Mitt Romney şi alţi republicani, comentează publicaţia americană.

Alţi donatori importanţi ai republicanilor sunt constructorul de locuinţe din Houston Bob Perry, care le-a oferit 16 milioane de dolari, şi miliardarul din Dallas Harold Simmons (15,75 de milioane de dolari). Cel mai important donator al democraţilor de până în prezent este managerul unor fonduri de investiţii de tip "hedge" din New York Jim Simons, care a oferit suma de patru milioane de dolari super PAC-ului la care şi-a anunţat contribuţia Soros.

Donaţiile lui Soros au fost anunţate joi, la un prânz sponsorizat de către un grup de donatori liberali, Democracy Alliance, potrivit New York Times, care a anunţat acest angajament primul. La eveniment au participat atât fostul preşedinte Bill Clinton, cât şi alţi democraţi influenţi ca liderul minorităţii din Camera Reprezentanţilor Nancy Pelosi (California).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici