Germania aprobă vânzarea de tancuri în Ucraina şi va antrena militari ucraineni

Guvernul Olaf Scholz a aprobat marţi seară, în contextul reuniunii internaţionale organizate în Baza militară Ramstein, vânzarea de tancuri Ucrainei şi instruirea de militari ucraineni pe teritoriul Germaniei.

982 afișări
Imaginea articolului Germania aprobă vânzarea de tancuri în Ucraina şi va antrena militari ucraineni

Germania aprobă vânzarea de tancuri în Ucraina şi va antrena militari ucraineni

Grupul german Krauss-Maffei Wegmann a primit aprobarea Guvernului de la Berlin pentru a putea vinde Ucrainei tancuri de tip Gepard, echipate cu sisteme antiaeriene, informează publicaţia Der Spiegel.

"Vehiculele Gepard sunt exact ce are nevoie Ucraina în acest moment pentru a securiza spaţiul aerian", a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

De asemenea, Germania va antrena militari ucraineni pe teritoriul său.

Ambasadorul Germaniei în SUA, Emily Haber, a confirmat suplimentarea asistenţei militare destinate Ucrainei. "Două anunţuri majore după reuniunea de la Ramstein. În primul rând, trimitem tancuri Gepard Ucrainei. În al doilea rând, vom antrena militari ucraineni pe teritoriul german", a declarat Emily Haber, potrivit BBC News.

Guvernul german a anunţat recent că pregăteşte alocarea a două miliarde de euro pentru asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina. Administraţia de la Kiev va primi un miliard de euro. "Am cerut industriei germane de armament să ne spună ce tipuri de materiale poate livra în termen scurt. Ucraina a făcut excepţie de la această listă, dar îi furnizăm noi fondurile necesare pentru achiziţii", afirma săptămâna trecută Olaf Scholz, citat de publicaţia Die Welt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici