Germania ar fi spionat Casa Albă

Serviciile de informaţii externe ale Germaniei ar fi spionat numeroşi oficiali în Statele Unite, inclusiv Casa Albă, conform unui articol publicat pe site-ul german de ştiri Der Spiegel şi citat de France 24.

9853 afișări
Imaginea articolului Germania ar fi spionat Casa Albă

Germania ar fi spionat Casa Albă

Site-ului german i-ar fi fost prezentate documente care arată că serviciile secrete germane, BND, deţineau o listă de 4.000 de aşa-numite cuvinte cheie de căutare pentru supraveghere, între anii 1998 şi 2006.

Aceste cuvinte cheie includeau numere de telefon, de fax, precum şi adrese de email de la Casa Albă sau ale unor miniştri străini şi americani.

Alte ţinte ale monitorizării BND-ului includeau instituţii militare, inclusiv Forţele aeriene ale SUA, Marina americană, NASA sau organizaţia Human Rights Watch.

Sute de ambasade străine şi organizaţii internaţionale ca Fondul Monetar Internaţional nu au fost nici ele scutite de supraveghere din partea serviciilor secrete germane.

BND a refuzat să comenteze articolul de pe Der Spiegel.

Aceste dezvăluiri s-ar putea dovedi jenante pentru Angela Merkel, în timp ce unii ar putea să o acuze de ipocrizie, scrie The Telegraph.

Cancelarul german a cerut explicaţii când în 2013 s-a scris că SUA i-au ascultat telefonul mobil, declarând că "Nu se cade să-ţi spionezi prietenii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici