Germania nu-şi poate îndeplini angajamentul faţă de NATO în cazul unui război cu Rusia

  • Germania a promis forţe terestre NATO pregătite pentru luptă ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei.
  • Dar nu îşi va putea îndeplini angajamentul, potrivit unei informaţii divulgate de la un soldat de top, citat într-un raport din presa germană.
28967 afișări
Imaginea articolului Germania nu-şi poate îndeplini angajamentul faţă de NATO în cazul unui război cu Rusia

U.S. federal government

Forţele terestre ale Germaniei nu îşi pot îndeplini angajamentele NATO, potrivit unei informaţii divulgate  de la un soldat de top, citat într-un raport al presei germane.

O divizie pe care Germania a promis-o NATO nu este pe deplin pregătită pentru luptă, a informat marţi ziarul Bild. 

Nota creşte presiunea asupra ministrului Apărării Boris Pistorius, care se confruntă cu problemele structurale ale Bundeswehr cu care s-au confruntat şi predecesorii săi.

Berlinul a promis NATO o divizie de armată complet echipată ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei încă din 2025, cu doi ani mai devreme decât era planificat. 

Totuşi, fără contramăsuri, „armata nu va putea rezista în lupte de mare intensitate şi, de asemenea, nu va putea să-şi îndeplinească obligaţiile faţă de NATO decât într-o măsură limitată”, a declarat şeful armatei. 

Pregătirea operaţională a unei a doua divizii, pe care Bundeswehr intenţionează să o furnizeze din 2027, este, de asemenea, considerată „nerealistă”, potrivit raportului, deoarece divizia „nu va fi suficient echipată la scară largă în 2027”, transmite POLITICO

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici