Germania se opune politicii „Europa pe primul loc”, după modelul Trump

Ministrul de Finanţe al Germaniei, Olaf Scholz, a îndemnat Uniunea Europeană să nu adopte politica „Europa pe primul loc” în cadrul negocierilor pentru Brexit şi a declarat că nu este sigur că Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor ajunge la un acord, relatează Reuters.

1667 afișări
Imaginea articolului Germania se opune politicii „Europa pe primul loc”, după modelul Trump

Germania se opune politicii „Europa pe primul loc”, după modelul Trump

Politicile Uniunii Europene ar trebui să promoveze companiile şi industria regiunii, a declarat Olaf Scholz în cadrul unei conferinţe în Frankfurt.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie impuse măsuri protecţioniste care blochează companiile din afara UE să facă afaceri pe continent, a adăugat ministrul.

„Nu e nevoie de politica «Europa pe primul loc». Politica aceasta nu funcţionează pentru cei care o aplică pe propriul continent”, a declarat Scholz, făcând referire la conflictul dintre preşedintele american Donald Trump şi partenerii economici ai Statelor Unite.

„Aceste politici trebuie să ne arate potenţialul, dar nu pentru că noi credem că trebuie să fim numărul unu”, a adăugat acesta.

Comentariile ministrului german vin în contextul în care economia globală se confruntă cu o incertitudine privind comerţul şi ieşirea Marii Britanii din UE.

Ministrul a declarat că el ar face orice îi stă în putinţă pentru a asigura un acord post-Brexit, dar e dificil să spună care va fi rezultatul final.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici