Germania vrea să crească vârsta de pensionare la 69 de ani

Banca Centrală a Germaniei vrea să ridice vârsta legală de pensionare la 69 de ani până în 2060 pentru a relaxa din presiunea pusă pe sistemul statal de pensii, în condiţiile în care se înregistrează o îmbătrânire a populaţiei, scrie Bloomberg.

3841 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să crească vârsta de pensionare la 69 de ani

Germania vrea să crească vârsta de pensionare la 69 de ani (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

Reformele recente nu au reuşit să protejeze cetăţenii de o scădere a nivelului pensiilor, potrivit unui anunţ de luni al Băncii Centrale Germane. Cetăţenii care nu optează pentru asigurări private ar putea vedea scăderi chiar mai devreme.

Deşi tarifele mai mari la asigurari teoretic ar putea păstra stabil sistemul de pensii, ar pune o presiune mai puternică pe contribuabili şi o împovărare fiscală mai amplă are consecinţe negative asupra dezvoltării economice.

"Pentru a evita împovărarea cetăţenilor, vârsta legală de pensionare trebuie ajustată", a anunţat Banca Centrală.

Planul băncii momentan este să ridice vârsta de pensionare la 67 de ani până în 2030.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici