Giorgios Papandreu a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului socialist grec Pasok

Liderul socialist grec Giorgios Papandreu a demisionat sâmbătă din funcţia de preşedinte al partidului Pasok, pentru a permite formaţiunii să aleagă un succesor înaintea alegerilor anticipate.

185 afișări
Imaginea articolului Giorgios Papandreu a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului socialist grec Pasok

Giorgios Papandreu a demisionat din funcţia de preşedinte al partidului socialist grec Pasok (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A venit momentul să duc lupte din alte părţi", a declarat Papandreu, care a demisionat din funcţia de prim-ministru în noiembrie, pentru a permite formarea unui Guvern de coaliţie, care să lupte împotriva crizei datoriilor.

"Am luat decizii dificile. Ele m-au costat scump din punct de vedere politic, dar a meritat", a adăugat Papandreu, aplaudat mult în timpul reuniunii partidului.

Ministrul de Finanţe, Evangelos Venizelos, ar urma să-i succeadă lui Papandreu la 18 martie, când partidul socialist îşi va alege noul preşedinte.

Conform ultimelor sondaje, Pasok ar urma să sufere o înfrângere dură la următoarele alegeri şi ar putea atinge cel mai scăzut nivel din istoria sa de 37 de ani.

"Lupta începe acum", a declarat Venizelos după anunţul lui Papandreu. "Misiunea noastră este dificilă, este vorba despre reconstrucţia Greciei", a subliniat ministrul în vârstă de 54 de ani, care a candidat fără succes la preşedinţia partidului în 2007.

Discursul lui Venizelos a fost întrerupt de un protestatar. Un pensionar care mergea în cârje s-a îndreptat spre ministru şi l-a stropit cu iaurt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici