Gorbaciov critică vehement clasa politică din Rusia

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a criticat vehement clasa politică din Rusia, pe care o consideră bogată şi depravată, acuzând Kremlinul că l-a împiedicat să înfiinţeze un partid.

42 afișări
Imaginea articolului Gorbaciov critică vehement clasa politică din Rusia

Gorbaciov critică vehement clasa politică din Rusia (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Gorbaciov a declarat într-un interviu acordat ziarului Novaia Gazeta că adjunctul şefului administraţiei de la Kremlin, Vladislav Surkov, l-a descurajat să creeze un partid social-democrat.

"Intenţionasem, alături de prietenii mei, să înfiinţez un partid. Când a aflat Surkov, m-a întrebat la ce mi-ar folosi, spunând că oricum nu va fi înregistrat", precizează Gorbaciov.

"Clasa politică se comportă în mod revoltător. Sunt bogaţi şi depravaţi. Idealul lor este miliardarul Roman Abramovici", apreciază Gorbaciov.

"Urăsc acest ideal. Mi-e ruşine de această idee. Mi-e ruşine pentru noi şi pentru ţară", adaugă fostul lider sovietic.

Gorbaciov a criticat încă o dată modul în care sunt numiţi în funcţii guvernatorii regiunilor ruse şi lipsa libertăţii de exprimare la televiziunile publice, subliniind că oamenii bine pregătiţi pleacă din Rusia din cauza lipsei democraţiei.

"O viaţă normală este legată de democraţie, când puterea este sub control, nu de autoritarism, când sunt controlaţi oamenii şi libertăţile acestora. Dacă ar exista o renaştere a proiectului democratic, oamenii ar înceta să emigreze şi ar reveni. Politica actuală, în care sunt folosite toate mijloacele pentru a se menţine la putere, este inacceptabilă", apreciază Gorbaciov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici