Grecia avertizează că va trimite refugiaţi în Germania, dacă Berlinul nu va susţine Atena

Ministrul german al Apărării, Panos Kammenos, ameninţă cu trimiterea refugiaţilor ajunşi în Grecia în Germania, dacă Berlinul nu va susţine programul de asistenţă financiară destinat Atenei, relatează filiala germană a publicaţiei The Local.

605 afișări
Imaginea articolului Grecia avertizează că va trimite refugiaţi în Germania, dacă Berlinul nu va susţine Atena

Grecia avertizează că va trimite refugiaţi în Germania, dacă Berlinul nu va susţine Atena (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Dacă vor da vreo lovitură Greciei, trebuie să ştie că imigranţii vor primi acte pentru a ajunge la Berlin", a declarat Kammenos în cursul unei reuniuni a partidului său de extremă-dreapta - Grecii Independenţi.

Ministrul grec a subliniat că, dacă unii dintre refugiaţi sunt membri ai grupului terorist Stat Islamic, este vina Europei, din cauza poziţiei asumate în privinţa crizei financiare a Greciei.

În urmă cu o săptămână, adjunctul ministrului grec de Interne, Giannis Panousis, a făcut declaraţii similare.

În replică, Sindicatul poliţiei germane a sugerat excluderea Greciei din Spaţiul Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici