Grecia oferă recompensă 300.000 de euro pentru demascarea hoţilor care au strangulat-o pe tânăra mamă, în timpul unui jaf

  • Recompensa de 300.000 de euro a fost mediatizată la câteva ore după tragicul incident.
  • Au existat doar patru recompense în trecut, în cazuri de terorism sau pentru a prinde criminali înrăiţi.
  • Autorităţile elene au declarat că rudele tulburate, inclusiv părinţii victimei, primesc sprijin psihologic.
3039 afișări
Imaginea articolului Grecia oferă recompensă 300.000 de euro pentru demascarea hoţilor care au strangulat-o pe tânăra mamă, în timpul unui jaf

Sursă foto: Twitter

Recompensa a fost mediatizată la câteva ore după ce Caroline Crouch, în vârstă de 20 de ani, a fost sugrumată în faţa fiicei sale în timpul unui jaf, relatează The Guardian.

Recompensa a fost evidenţiată printr-o decizie ministerială co-semnată de Michalis Chrisochoidis, ministrul protecţiei cetăţenilor şi Theodoros Skylakakis, ministrul adjunct de finanţe. În anunţ se precizează că 300.000 de euro vor fi acordaţi „oricărei persoane care predă date şi informaţii autorităţilor competente care vor conduce la arestarea vinovaţilor”. 

Potrivit radiodifuzorului ERT, recompensa este extrem de neobişnuită în Grecia. Au existat doar patru recompense în trecut, în cazuri de terorism sau pentru a prinde criminali înrăiţi.

Tragicul incident s-a produs marţi dimineaţă în Glyka Nera, o suburbie din Atena. Trei bărbaţi înarmaţi au pătruns în casa familiei, în timp ce unul stătea de pază, şi au plecat cu bani şi bijuterii după ce au ucis-o pe tânăra de 20 de ani, iar pe soţul acesteia l-au legat.

Se crede că femeia a fost torturată timp o oră,timp în care hoţii au încercat să o constrângă să dezvăluie locul în care se află bani şi bijuteriile. Se crede că au luat 15.000 de euro ascunşi în cutia unui joc de societate.

Presa greacă a raportat că Anagnostopoulos, soţul victimei, a fost forţat să o asculte pe soţia sa cum striga după ajutor, înainte de a reuşi să se elibereze şi să alerteze autorităţile.

 „I-am văzut brusc în faţa mea”, a declarat Anagnostopoulos pentru poliţie. „Îndreptau armele spre mine şi bebeluş ... Ei continuau să mă întrebe: unde sunt banii? Le-am spus imediat unde i-am ascuns.”

„Cumpărasem un teren şi aveam bani în casă pentru lucrările iniţiale. Am auzit-o pe soţia mea, care era legată în pat, strigând în permanenţă după ajutor. I-am implorat să nu ne facă rău.”, a continuat bărbatul.

Un ofiţer de poliţie a spus că există semne femeia a opus rezistenţă.

Autorităţile elene au declarat că rudele tulburate, inclusiv părinţii victimei, primesc sprijin psihologic.

Două unităţi de poliţie specializate au fost delegate pentru a investiga crima şi se concentrau pe filmările CCTV. Aceştia cred că vinovaţii au urmărit cuplul câteva zile înainte să acţioneze. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici