Grefiera judecătoarei Curţii Supreme a SUA: "Să lucrez cu Ginsburg a fost un vis împlinit"

  • Gillian Metzger, fostă grefieră la Curtea Supremă de Justiţie a SUA, a reacţionat după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg
  • Era un idol pentru mine, spune cea care este profesoară de drept la Universitatea Columbia
  • Ginsburg a murit de cancer pancreatic vineri, la Washington
135 afișări
Imaginea articolului Grefiera judecătoarei Curţii Supreme a SUA: "Să lucrez cu Ginsburg a fost un vis împlinit"

Grefiera judecătoarei Curţii Supreme a SUA: "Să lucrez cu Ginsburg a fost un vis împlinit"

Gillian Metzger, în prezent profesoară de drept la Universitatea Columbia, a vorbit la superlativ despre judecătoarea Curţii Supreme de Justiţie a SUA, Ruth Bader Ginsburg, care a decedat vineri, la vârsta de 87 de ani. 

„Să ai onoarea să lucrezi la Curtea Supremă de Justiţie este oricum o experienţă remarcabilă, dar să o faci cu Ginsburg a fost chiar un vis devenit realitate. Ea era deja un idol pentru mine de când lucra ca avocată pentru drepturile femeilor (...)  Şi era foarte exigentă. Dar a cerut şi mai mult de la ea însăşi", a spus Gillian Metzger, fosta grefieră a judecătoarei Ginsburg

Decesul lui Ginsburg generează dispute privind raportul între conservatori şi progresişti în cadrul instanţei supreme.

 Ruth Ginsburg, care avea vederi liberale şi feministe, a declarat recent că decizia numirii înlocuitorului său ar trebui luată de preşedintele ales în scrutinul din noiembrie.

"Cea mai mare dorinţă a mea este să nu fiu înlocuită până ce nu va fi instalat un nou preşedinte", i-a transmis judecătoarea Ruth Bader Ginsburg nepoatei sale, conform postului public NPR.

În timp ce preşedintele Donald Trump vrea să propună imediat Senatului un judecător conservator pentru Curtea Supremă de Justiţie, Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, cere amânarea deciziei.

Ruth Bader Ginsburg a fost o figură proeminentă pentru liberalii din SUA.

A fost a doua femeie care a ocupat un loc la Curtea Supremă, unde a lucrat timp de 27 de ani, fiind consideră un jurist de talie istorică. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici