Greva din Franţa determină anularea, joi, a numeroase curse aeriene

Noua zi de greve şi manifestaţii împotriva reformei pensiilor va determina, joi, anularea a 50 la sută din cursele de pe aeroportul parizian Orly şi 30 la sută pe Roissy şi alte aeroporturi, potrivit Direcţiei generale pentru aviaţie civilă (DGAC).

51 afișări
Imaginea articolului Greva din Franţa determină anularea, joi, a numeroase curse aeriene

Greva din Franţa determină anularea, joi, a numeroase curse aeriene (Imagine: Mediafax Foto)

DGAC a anunţat miercuri că a făcut aceste recomandări de anulare a zborurilor companiilor aeriene. Perturbările previzibile ale traficului aerian sunt similare celor înregistrate în ultima zi de acţiune, din 19 octombrie. Roissy este aeroportul cel mai important al ţării.

În timp ce impopulara reformă a pensiilor a fost adoptată definitiv miercuri de către Parlament, sindicatele au făcut apel la o nouă mobilizare, joi.

Acest apel se referă în special la funcţionarii publici. Mai multe sindicate ale companiei aeriene Air France au cerut, de asemenea, încetarea activităţii de la o oră până la 24 de ore. O revenire la normal va avea loc vineri.

Opoziţia faţă de această reformă, care creşte vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani, a generat proteste masive, în special în sectoarele strategice, energie şi transporturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici