Grevă generală în Franţa, marţi, în mai multe domenii ale sectorului public. Vor protesta profesori, taximetrişti, medici şi angajaţi din transportul aerian: "Sunt aşteptate perturbări pe tot teritoriul ţării"

Circa 20% dintre cursele aeriene de pe aeroporturile franceze vor fi anulate marţi, când vor protesta şi taximetriştii şi cadre educaţionale şi medicale faţă de condiţiile salariale şi reformele Guvernului francez, informează agenţia de presă Reuters.

Grevă generală în Franţa, marţi, în mai multe domenii ale sectorului public. Vor protesta profesori, taximetrişti, medici şi angajaţi din transportul aerian: "Sunt aşteptate perturbări pe tot teritoriul ţării"

Preavizul de grevă din sectorul transportului aerian stabilit prin acordul comun a trei sindicate -SNCTA, FO, CGT - a impus Direcţiei generale a aviaţiei civile (DGAC) să ia decizia de suprimare preventivă a 20% dintre cursele aeriene de marţi. SNCTA face apel la controlii de trafic aerian să intre în grevă de marţi dimineaţă până miercuri dimineaţă, la nivel naţional.

"Sunt aşteptate perturbări pe tot teritoriul ţării", anunţă DGAC într-un comunicat. Personalul aerian protestează faţă de condiţiile salariale din 2010, precum şi faţă de suprimarea numărului de posturi din ultimii ani, peste 1.000 de posturi în mai puţin de zece ani.

În septembrie, trei sindicate majoritare, CGT, FO şi Solidaires, au refuzat să semneze acordul care reglementează condiţiile de remunerare a funcţionarilor publici. Ministrul Finanţelor Publice, Marylise Lebranchu, şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a purta negocieri salariale pe acest subiect în luna februarie.

Taximetriştii vor fi marţi în grevă generală în Franţa pentru a protesta faţă de concurenţa impusă de VTC (vehicule turistice cu şofer), ce vizează în principal compania Uber, solicitând suprimarea acestor servicii. Sunt prevăzute blocaje în apropierea aeroporturilor Roissy-Charles-de-Gaulle şi Orly, din Paris.

Proteste vor avea loc marţi şi în rândul cadrelor educaţionale. Va fi a patra grevă împotriva reformei privind organizarea liceului, prevăzută pentru 2016, după cele din mai, iunie şi septembrie. Este contestată în special partea referitoare la autonomia oferită colegiilor şi la suprimarea unor clase bilingve.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
FRANŢA ,
GREVĂ ,
COMENTARII
  • Ma nage rLeagu e. ro 25 ian 2016

    Best next-gen online sci-fi game on the web! No Pay2Win! : AD2460. c o m
    _. Castiga premiul cel mare de 75 de euro in competitia Champions League sau un trofeu real pe care il poti castiga jucand in cel mai bun ma na ger de fotbal online gratuit:
    Ma nage rLeague. ro

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”