Grupul Igor Dodon îndeamnă AIE să susţină candidatul propus de PCRM pentru preşedinţia R.Moldova

Liderul socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, consideră că Alianţa pentru Integrare Europeană trebuie să dea dovadă de maturitate politică şi să susţină candidatul la preşedinţia ţării propus de PCRM, Leonid Talmaci, informează Jurnal de Chişinău.

255 afișări
Imaginea articolului Grupul Igor Dodon îndeamnă AIE să susţină candidatul propus de PCRM pentru preşedinţia R.Moldova

Grupul Igor Dodon îndeamnă AIE să susţină candidatul propus de PCRM pentru preşedinţia R.Moldova (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto/AFP)

Socialiştii consideră că este meritul lor că au fost prezentate două candidaturi la preşedinţia R.Moldova. "Soluţia propusă de socialişti a permis deblocarea procedurii de alegere a preşedintelui şi s-a dovedit a fi cu adevărat unica opţiune realistă şi corectă în actualele circumstanţe politice. Ceea ce se întâmplă în aceste zile demonstrează justeţea soluţiei noastre", anunţă grupul socialiştilor.

Referindu-se la cei doi candidaţi, PSRM afirmă că îi apreciază pe amândoi, exprimând însă susţinere pentru candidatul propus de PCRM, Leonid Talmaci.

"Apreciem gestul domnului Oazu Nantoi, care şi-a autoprezentat candidatura la funcţia de preşedinte şi faţă de care avem tot respectul. De asemenea, apreciem gestul PCRM de a înainta candidatura domnului Leonid Talmaci, un profesionist desăvârşit, om de caracter şi statalist, ale cărui merite atât Zinaida Grecianîi, cât şi Igor Dodon le recunosc pe deplin, având ocazia să activeze împreună cu dumnealui în cadrul Guvernului Grecianîi. Ambii candidaţi sunt apartinici şi în linii mari întrunesc criteriile solicitate anterior de PSRM, ca precondiţie pentru oferirea celor trei voturi" se arată în declaraţie.

Grupul Dodon aşteaptă o decizie a AIE, recomandând susţinerea candidaturii lui Talmaci.

Potrivit PRO TV Chişinău, liderii AIE au fost luaţi prin surprindere de candidatura lui Talmaci, afirmând că este prematur să se ia o decizie. În plus, liberalii nu au exclus varianta propunerii unui candidat propriu.

În paralel, depunerea candidaturilor este pusă sub semnul întrebării în aşteptarea deciziei de joi a Curţii Constituţionale. La solicitarea deputatului Mihai Godea, instanţa constituţională urmează să decidă legalitatea votului prezidenţial din 16 decembrie, când unii deputaţi au arătat demonstrativ buletinele de vot. În cazul în care Curtea Constituţională va stabili ca deputaţii au încălcat regulamentul, primul tur al alegerilor va fi anulat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici