Grupul PPE din Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova

Grupul PPE din Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova, care potrivit acestuia, este unul legitim şi a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova şi toate normele democratice internaţionale, relatează Unimedia.

314 afișări
Imaginea articolului Grupul PPE din Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova

Grupul PPE din Parlamentul European susţine noul Guvern al Republicii Moldova

”Guvernul condus de Maia Sandu este un guvern legitim şi a fost învestit respectând toate legile din Republica Moldova şi toate normele democratice internaţionale”, se arată într-un comunicat al PPE.

”Blocul ACUM este partenerul Partidului Naţional Liberal în Republica Moldova, Blocul ACUM este partenerul PPE în Republica Moldova şi Blocul ACUM este singura forţă politică proeuropeană care poate aduce Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană”, potrivit documentului.

”Republica Moldova este o ţară în vecinătatea imediată a Uniunii Europene, o ţară cu care UE are un acord de asociere şi tocmai de aceea UE susţine aspiraţiile europene ale Republicii Moldova”, mai notează comunicatul.

Aceasta a fost concluzia dezbaterii foarte importante despre situaţia din Republica Moldova pe care am purtat-o în această dimineaţă în şedinţa Grupului PPE”, adaugă comunicatul.

Totodată, Comisia Internaţională a Juriştilor anunţă că salută decizia secretarului seneral al Consiliului Europei de a apela la Comisia de la Veneţia cu rugămitea de publica urgent opinia referitor la criza constituţonală din Moldova.

Şi Consiliul Uniunii Avocaţilor şi-a exprimat „îngrijorarea faţă de hotărârile adoptate de către autoritatea de jurisdicţie constituţională, deoarece în calitate de garant al supremaţiei Constituţiei, nu a asigurat realizarea principiului separării şi buna funcţionare a puterilor în stat, dând dovadă de lipsă de independenţă în procesul de luare a deciziilor”.

UE, SUA şi Federaţia Rusă au anunţat că recunosc Parlamentul şi Guvernul de la Chişinău.

Taguri:
r moldova,
ppe,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici