Guvernator ucrainean: Rusia va trece la ofensivă în estul Ucrainei în câteva zile

Rusia va începe o mare ofensivă în estul Ucrainei în câteva zile, a declarat un guvernator local, pentru Sky News.

873 afișări
Imaginea articolului Guvernator ucrainean: Rusia va trece la ofensivă în estul Ucrainei în câteva zile

Sursa Foto-Kremlin.ru

Forţele ruseşti vor lansa probabil o ofensivă pe scară largă în estul regiunii ucrainene Luhansk în „câteva zile", a declarat guvernatorul zonei.

Serhiy Haidai a mai spus că numărul morţii şi amploarea distrugerilor din Luhansk ar putea fi mai mari decât cele observate în Mariupol, Bucea şi Irpin.

Este o evaluare înfricoşătoare, având în vedere că la Mariupol au avut loc bombardamente fără întrerupere, susţin analiştii militari.

Aproximativ 70% din Luhansk este în prezent controlat de trupele ruseşti, a declarat Haidai. Regiunea estică, care, împreună cu Doneţk, este cunoscută sub numele de Donbas, a fost scena luptelor cu separatiştii pro-ruşi începând din 2014. Conflictul s-a intensificat în zonă de când Rusia a lansat invazia în februarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici