Guvernul Bulgariei va demisiona pe 23-25 iulie

Guvernul Bulgariei va demisiona pe 23-25 iulie, în perspectiva scrutinului parlamentar anticipat din 5 octombrie, anunţă premierul Plamen Oreşarski, citat de AFP.

90 afișări
Imaginea articolului Guvernul Bulgariei va demisiona pe 23-25 iulie

Guvernul Bulgariei va demisiona pe 23-25 iulie

"Demisiile vor fi depuse pe 23-25 iulie", a declarat Oreşerski la postul bTV.

Oreşarski a explicat că actualul Guvern trebuie să rămână în funcţie până la reluarea, pe 21 iulie, a plăţilor celei de-a patra bănci bulgare, CCB. Suspendarea plăţilor acestei bănci, pe 20 iunie, a declanşat un val de panică.

Economistul Plamen Orecharski se află la conducerea Guvernului minoritar susţinut de socialişti şi de liberali din mai 2013.

Disensiunile dintre cele două partide pe tema construirii segmentului bulgar al gazoductului ruso-italian South Stream, precum şi rezultatele slabe ale socialiştilor la euroalegeri au condus la retragerea sprijinului pentru Cabinetul Oreşarski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici