Guvernul din Myanmar implementează sisteme de supraveghere cu recunoaştere facială

Guvernul din Myanmar montează în marile oraşe ale ţării sisteme de supraveghere cu recunoaştere facială. Sistemele sunt compuse din camere chinezeşti, potrivit Reuters, care citează surse locale.

247 afișări
Imaginea articolului Guvernul din Myanmar implementează sisteme de supraveghere cu recunoaştere facială

Guvernul din Myanmar implementează sisteme de supraveghere cu recunoaştere facială

Guvernul din Myanmar instalează camere de luat vederi de fabricaţie chineză cu capacităţi de recunoaştere facială în mai multe oraşe din ţară, au declarat trei surse pentru Reuters.

În documentele privind licitaţiile pentru achiziţionarea şi instalarea camerelor de securitate şi ale tehnologiei de recunoaştere facială scrie că scopul proiectului este siguranţa oraşelor şi a locuitorilor şi menţinerea păcii, au confirmat sursele.

De la lovitura de stat din februarie 2021, autorităţile au demarat noi proiecte de supraveghere cu camere de luat vederi pentru cel puţin cinci oraşe, potrivit informaţiilor furnizate de cele trei persoane care au cerut să nu fie identificate de teama represaliilor.

Un purtător de cuvânt al juntei care se află la putere în Myanmar nu a răspuns la apelurile jurnaliştilor Reuters care au solicitat comentarii şi astfel informaţiile nu au putut fi confirmate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici