Guvernul german condamnă autorităţile ruse pentru reţinerea a sute de protestatari

Guvernul german a criticat duminică autorităţile ruse pentru reţinerea a cel puţin 800 de persoane în timpul unor demonstraţii organizate sâmbătă la Moscova, relatează site-ul agenţiei Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Guvernul german condamnă autorităţile ruse pentru reţinerea a sute de protestatari

Guvernul german condamnă autorităţile ruse pentru reţinerea a sute de protestatari

"Arestările nu au fost în concordanţă cu caracterul paşnic al protestatarilor şi au fost direcţionate în sensul excluderii candidaţilor independenţi înainte de alegerilor locale", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Externe.

Ministerul de Externe se aşteaptă "la eliberarea rapidă" a tutoror demonstratarilor paşnici, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

Poliţia rusă a reţinut peste 800 de persoane care au participat sâmbătă la un protest la Moscova pentru a cere alegeri libere, inclusiv binecunoscuta activistă politică Liubov Sobol, după ce autorităţile au avertizat că manifestaţia este ilegală.

Mulţi dintre cei reţinuţi au fost eliberaţi mai târziu de poliţie, inclusiv Sobol, care a fost amendată cu 300.000 de ruble (4.596 de dolari) pentru încălcarea legilor privind protestele din Rusia.

Taguri:
germania,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici