Guvernul Germaniei critică protestele anticoronavirus, soldate cu rănirea a zeci de poliţişti

  • Zeci de mii de oameni au protestat la Berlin faţă de restricţiile antiepidemice
  • Manifestanţii nu au respectat măsurile igienice, iar 45 de poliţişti au fost răniţi în cursul violenţelor
  • Ministru: „Da, în perioada pandemiei trebuie să fie permise protestele. Dar nu în acest fel"
2962 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei critică protestele anticoronavirus, soldate cu rănirea a zeci de poliţişti

Guvernul Germaniei critică protestele anticoronavirus, soldate cu rănirea a zeci de poliţişti

Guvernul de la Berlin a criticat, duminică, protestele anticoronavirus, în contextul în care nu au fost respectate normele minime antiepidemice, iar zeci de agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări sporadice cu demonstranţii, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.
 
Între 17.000 şi 20.000 de persoane au protestat sâmbătă după-amiază, în Berlin, faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus. Manifestanţia a fost organizată sub sloganul „Sfârşitul pandemiei - Ziua libertăţii". Primarul oraşului Berlin, Michael Müller, le-a cerut demonstranţilor să respecte regulile de distanţare şi să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, regulile nu au fost respectate, iar forţele de ordine au fost implicate în confruntări sporadice cu grupuri de protestatari.
 
Duminică după-amiază, autorităţile au anunţat că 45 de agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări, unii fiind spitalizaţi.
 
Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a cerut sancţionarea aspră a persoanelor care nu respectă măsurile antiepidemice. „Cei care le periclitează sănătatea altora trebuie să ia în calcul că vor fi efecte grave", a declarat Altmaier.
 
„Da, în perioada pandemiei trebuie să fie permise protestele. Dar nu în acest fel", a afirmat, la rândul său, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.
 
Până în prezent, în Germania au fost raportate 211.086 cazuri de coronavirus şi 9.154 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici