Guvernul Germaniei vrea să reducă semnificativ fondurile pentru digitalizare

587 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei vrea să reducă semnificativ fondurile pentru digitalizare

Guvernul Germaniei intenţionează să reducă semnificativ fondurile pentru digitalizarea serviciilor administrative, afirmă surse politice de la Berlin, citate de publicaţiile Frankfurter Allgemeine Zeitung şi Der Spiegel.

Conform unor oficiali guvernamentali, Ministerul de Interne de la Berlin intenţionează să aloce în anul 2024 doar 3,3 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare, comparativ cu suma de 377 de milioane de euro, pusă la dispoziţie anul acesta.

Fondurile au fost reduse de la o serie de proiecte administrative, inclusiv de la iniţiativa de identificare digitală a cetăţenilor pentru accesarea platformelor online ale instituţiilor.

Iniţiativa de reducere a cheltuielilor este analizată în contextul disputelor administrative dintre Guvernul central şi guvernele landurilor germane.

Pe fondul disensiunilor, Legea privind serviciile administrative online (OZG) nu a fost actualizată, ceea ce generează probleme bugetare.

Ministerul german de Interne nu a făcut niciun anunţ oficial pe această temă. Un purtător de cuvânt al Ministerului Digitalizării susţine că bugetul pentru proiectele centrale este garantat. "Nu vor fi probleme privind finanţarea digitalizării în următorul buget. Pentru proiectele centrale, finanţarea este asigurată", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Însă Ministerul german al Finanţelor a semnalat că departamentele guvernamentale "stabilesc propriile priorităţi bugetare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici