Guvernul Greciei a supravieţuit la limită unui vot de încredere pe tema acordului privind numele Republicii Macedonia

Parlamentul de la Atena a acordat la limită, miercuri seară, un vot de încredere Guvernului Alexis Tsipras, reconfirmarea încrederii în Executiv deschizând calea aprobării de către Grecia a acordului cu Skopje pentru soluţionarea disputei privind numele Republicii Macedonia, informează cotidianul The Irish Times.

552 afișări
Imaginea articolului Guvernul Greciei a supravieţuit la limită unui vot de încredere pe tema acordului privind numele Republicii Macedonia

Guvernul Greciei a supravieţuit la limită unei moţiuni de cenzură pe tema acordului privind numele Republicii Macedonia

Guvernul a supravieţuit cu minimul necesar de voturi, în favoarea Executivului fiind doar 151 din cei 300 de parlamentari, astfel că a fost evitat scenariul convocării de alegeri anticipate.

Moţiunea de cenzură a fost iniţiată de Guvernul Tsipras după demisia ministrului Apărării, Panos Kammenos, liderul partidului populist ANEL (extremă-dreaptă).

Acesta a demisionat în semn de protest faţă de acordul între Atena şi Skopje privind schimbarea numelui Republicii Macedonia în Macedonia de Nord. Kammenos a afirmat că nicio ţară nu are dreptul să poarte numele Macedonia, indiferent de formă.

Atena consideră că numele Macedonia implică o revendicare teritorială ce vizează regiunea omonimă din nordul Greciei.

Din cauza disputei cu privire la denumirea Macedoniei, Grecia a blocat încercările fostei republici iugoslave de a adera la NATO şi candidatura acesteia la UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici