Guvernul Israelului va aproba construirea a mii de locuinţe în colonii din Cisiordania

Guvernul Israelului urmează să aprobe construirea a mii de locuinţe în colonii din teritoriul palestinian Cisiordania, a anunţat marţi Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, citat de site-ul agenţiei Reuters.

809 afișări
Imaginea articolului Guvernul Israelului va aproba construirea a mii de locuinţe în colonii din Cisiordania

Guvernul Israelului va aproba construirea a mii de locuinţe în colonii din Cisiordania

Coloniile evreieşti din Cisiordania constituie unul dintre principalele obstacole în calea relansării procesului de pace israelo-palestinian. Autoritatea Palestiniană şi Uniunea Europeană condamnă vehement activităţile israeliene de colonizare în Cisiordania. Administraţia Donald Trump a îndemnat Guvernul Benjamin Netanyahu să limiteze activităţile de colonizare.

Israelul nu consideră ilegale coloniile din Cisiordania şi vrea stabilirea statutului acestora prin viitoare negocieri cu palestinienii.

În pofida amplificării tensiunilor după decizia preşedintelui Donald Trump de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului, Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării, a anunţat că autorităţile israeliene vor aproba miercuri un plan de construire a 1.285 de locuinţe în colonii din Cisiordania în anul 2018.

În plus, vor fi aprobate planurile preliminare pentru construirea a încă 2.500 de locuinţe în 20 de colonii israeliene, într-un interval încă nedeterminat, a precizat Lieberman.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici