Guvernul olandez alocă milioane de euro serviciilor de securitate, în lupta împotriva terorismului

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat vineri că Guvernul său alocă milioane de euro serviciilor de securitate şi informaţii din ţară, pentru a se asigura că acestea pot lupta împotriva ameninţării terorismului.

87 afișări
Imaginea articolului Guvernul olandez alocă milioane de euro serviciilor de securitate, în lupta împotriva terorismului

Guvernul olandez alocă milioane de euro serviciilor de securitate, în lupta împotriva terorismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rutte a declarat că Haga va investi 129 de milioane de euro în formarea şi angajarea de personal pentru agenţiile de securitate olandeze, cu scopul de a "contracara ameninţarea teroristă şi jihadistă pe termen lung", relatează Associated Press.

Premierul a precizat că nivelul actual al ameninţării, "substanţial" - al treilea pe o scară de patru trepte în Olanda -, nu va fi modificat prea curând.

Agenţiile olandeze de informaţii, la fel ca serviciile similare din Uniunea Europeană (UE), au avertizat în mai multe rânduri cu privire la ameninţarea pe care o reprezintă tineri musulmani care îşi părăsesc ţările pentru a lupta alături de jihadişti în Siria şi Irak şi care riscă să se întoarcă şi mai radicalizaţi, căliţi în luptă şi pregătiţi să comită atentate teroriste acasă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici