Guvernul palestinian de consens va fi anunţat joi

Viitorul Guvern palestinian care va fi alcătuit din personalităţi independente şi condus de actualul premier al Autorităţii Palestiniene, Rami Hamdallah, va fi anunţat joi, a afirmat, marţi, la Gaza, un lider al Fatah, mişcarea lui Mahmoud Abbas, citat de AFP.

61 afișări
Imaginea articolului Guvernul palestinian de consens va fi anunţat joi

Rami Hamdallah, liderul viitorului Guvern palestinian (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Consultările pentru formarea Guvernului de consens sunt aproape pe sfârşite şi voi prezenta preşedintelui Abbas punctele de vedere ale celor două mişcări", a declarat Azzam al-Ahmad, un lider al Fatah înscărcinat cu negocierile cu Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

"Preşedintele îl va anunţa în mod oficial joi", a adăugat el.

Reprezentantul la discuţii al mişcării Hamas, Moussa Abu Marzouk, a confirmat că a "convenit ca Rami Hamdallah să conducă Guvernul de consens".

La 13 mai, în cursul ultimei vizite efectuate la Gaza, Azzam al-Ahmad a dat asigurări că Executivul de tranziţie va fi format până la data stabilită, adică 28 mai.

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), dominată de Fatah, şi Hamas au semnat la 23 aprilie un nou acord vizând încetarea diviziunii politice.

Noul acord prevede formarea în termen de cinci săptămâni a unui Guvern de consens alcătuit din personalităţi independente, însărcinate cu organizarea de alegeri în cel mult şase luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici