Guvernul Ungariei respinge vehement toate criticile europene privind măsurile antiimigraţie

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a catalogat "extremiste" declaraţiile făcute de Gianni Pitella, liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, care a comparat măsurile antiimigraţie luate de Guvernul Ungariei cu perioada nazistă.

1932 afișări
Imaginea articolului Guvernul Ungariei respinge vehement toate criticile europene privind măsurile antiimigraţie

Guvernul Ungariei respinge vehement toate criticile europene privind măsurile antiimigraţie

"Declaraţiile extremiste făcute de domnul Gianni Pitella sunt incorecte", a reacţionat şeful diplomaţiei ungare, citat de MTI.

Pitella afirmase că "gardul metalic construit de Ungaria pare o revenire pe vremea lui Hitler".

Peter Szijjarto le-a cerut socialiştilor europeni să înceteze "campania de minciuni" la adresa Ungariei.

Referindu-se la afirmaţii făcute de Harlem Desir, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, privind gardul construit de Ungaria, Szijjarto a subliniat că Budapesta "susţine o strategie europeană comună în privinţa imigraţiei", insistând însă că frontierele naţionale trebuie protejate.

Szijjarto a respins şi criticile ministrului sârb al Muncii, Aleksandar Vulin, subliniind că Budapesta a informat mereu Serbia despre măsurile luate la frontiera comună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici