Hackerii chinezi au furat milioane de dolari din fondurile de ajutorare pentru COVID din SUA

Hackerii chinezi au furat zeci de milioane de dolari din fondurile de ajutorare pentru cei afectaţi de COVID din SUA, începând din 2020, a declarat Secret Service, conform Reuters.

262 afișări
Imaginea articolului Hackerii chinezi au furat milioane de dolari din fondurile de ajutorare pentru COVID din SUA

Hackerii chinezi au furat milioane de dolari din fondurile de ajutorare pentru COVID din SUA

Secret Service a refuzat să ofere detalii suplimentare, dar a confirmat un raport al NBC News care a afirmat că echipa de hackeri chinezi care ar fi responsabilă este cunoscută în cadrul comunităţii de cercetare în domeniul securităţii sub numele de APT41 sau Winnti.

APT41 este un grup de infractori cibernetici care a efectuat un amestec de intruziuni cibernetice susţinute de guverne şi sustrageri de date financiare, potrivit experţilor.

Mai mulţi membri ai grupului de hackeri au fost puşi sub acuzare în 2019 şi 2020 de către Departamentul de Justiţie al SUA pentru spionarea a peste 100 de companii, inclusiv companii de dezvoltare de software, furnizori de telecomunicaţii, firme de social media şi dezvoltatori de jocuri video.

"În mod regretabil, Partidul Comunist Chinez a ales o cale diferită de a face China sigură pentru infractorii cibernetici, atât timp cât aceştia atacă computere din afara Chinei şi fură proprietate intelectuală utilă pentru China", a declarat la vremea respectivă fostul adjunct al procurorului general Jeffrey Rosen.

Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici