Hackerul român Guccifer a fost inculpat pentru piratarea contului de e-mail al unui membru al familiei Bush

Un român a fost inculpat, joi, pentru că a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi celebre, între care un membru al familiei foştilor preşedinţi Bush.

1531 afișări
Imaginea articolului Hackerul român Guccifer a fost inculpat pentru piratarea contului de e-mail al unui membru al familiei Bush

Hackerul român Guccifer a fost inculpat pentru piratarea contului de e-mail al unui membru al familiei Bush (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că Lehel Lazăr, în vârstă de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Guccifer", a fost inculpat pentru faudă online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate în formă agravată şi obstrucţionarea justiţiei.

Bărbatul ispăşeşte deja o pedeapsă de şapte ani de închisoare în România, unde a fost arestat în ianuarie şi condamnat pentru că a piratat conturile de e-mail ale unor oficiali din ţară, între care cel al directorului SRI.

Inculparea din Statele Unite intervine la un an de la deschiderea unei anchete în urma descoperirii unor breşe în conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit site-ului The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale şi e-mailuri private aparţinând foştilor preşedinţi şi apropiaţilor lor.

Hackerul a intereceptat imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentând tablouri pe care le-a pictat, între care un autoportret în care apare făcând duş.

"Lazăr a intrat în căsuţele de e-mail şi conturile de reţele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei celor doi foşti preşedinţi, un fost ministru şi mai mulţi consilieri de rang înalt", a precizat Departamentul Justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici