Hamas AMENINŢĂ Israelul cu un nou val de violenţe dacă împiedică reconstrucţia Fâşiei Gaza

Aripa militară a mişcării islamiste Hamas a avertizat joi Israelul cu un nou val de violenţe dacă va împiedica reconstrucţia Fâşiei Gaza, devastată de războiul din această vară, relatează AFP.

362 afișări
Imaginea articolului Hamas AMENINŢĂ Israelul cu un nou val de violenţe dacă împiedică reconstrucţia Fâşiei Gaza

Hamas ameninţă Israelul cu un nou val de violenţe dacă împiedică reconstrucţia Fâşiei Gaza

"Le spunem tuturor părţilor că dacă asediul impus (Fâşiei) Gaza nu este ridicat şi dacă obstacolele în reconstrucţia (acestui teritoriu) sunt menţinute va avea loc o nouă explozie" a violenţelor, a declarat Abu Obeida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Ezeddine al-Qassam.

Aceasta este prima declaraţie a lui Abu Obeida de la încheierea războiului dintre Israel şi grupările armate palestiniene, care a avut loc în perioada 8 iulie - 26 august şi s-a soldat cu 2.143 de morţi de partea palestiniană şi 73 de cea israeliană, majoritatea militari.

Comunitatea internaţională a promis în octombrie 5,4 miliarde de dolari pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza.

Însă acest teritoriu palestinian aşteaptă din partea Israelului să relaxeze blocada pe care a impus-o asupra sa în urmă cu opt ani.

"Vom atribui inamicului întreaga responsabilitate de izbucnirea acestei explozii dacă reconstrucţia nu începe", a spus Abu Obeida în cursul unei reuniuni, reafirmând determinarea mişcării Hamas de a "continua rezistenţa".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici