Hamid Karzai: Afganistanul nu va ajunge "niciodată" la situaţia de anarhie din Irak

Afganistanul nu va ajunge "niciodată" în situaţia de anarhie din Irak după retragerea trupelor NATO, dă asigurări preşedintele afgan, Hamid Karzai, care consideră imposibilă revenirea militanţilor reţelei teroriste Al-Qaida în ţara lui.

87 afișări
Imaginea articolului Hamid Karzai: Afganistanul nu va ajunge "niciodată" la situaţia de anarhie din Irak

Preşedintele afgan, Hamid Karzai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de BBC despre riscul ajungerii Afganistanului într-o situaţie de anarhie după retragerea trupelor NATO, Karzai a răspuns: "Niciodată, în niciun caz".

Karzai a dat asigurări că este în contact constant cu insurgenţii talibani afgani. "Menţin constant contactele cu mine. Îmi trimit scrisori, îmi propun întrevederi, doresc pacea", a spus Karzai.

"Talibanii nu sunt în măsură să instaureze pacea singuri, la fel cum nici afganii şi nici Guvernul nu pot instaura pacea singuri", a spus Karzai, aflat la finalul mandatului de preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici