Haos în Grecia din cauza imigranţilor ajunşi pe trei insule

Criza generată de refugiaţii de pe trei insule greceşti situate în apropiere de Turcia reprezintă un "haos total", au declarat reprezentanţi ai Agenţiei pentru refugiaţi din cadrul ONU (UNHCR), citaţi de BBC în pagina electronică.

1741 afișări
Imaginea articolului Haos în Grecia din cauza imigranţilor ajunşi pe trei insule

Haos în Grecia din cauza imigranţilor ajunşi pe trei insule (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cazarea, apa şi serviciile sanitare sunt inadecvate pentru multe persoane care caută azil pe insulele greceşti Kos, Chios şi Lesbos, precizează reprezentanţii UNHCR. Confruntată cu un influx nemaiîntâlnit de imigranţi, Grecia a solicitat ajutor de la Uniunea Europeană. UNHCR a informat că aproape toţi dintre cei refugiaţi fug din calea războiului din Siria, Irak şi Afganistan.

Directorul european UNHCR, Vincent Cochetel, a spus că facilităţile pentru refugiaţi pe insulele greceşti sunt "total inadecvate", după o creştere cu 750% a numărului de imigranţi ajunşi în ţară în acest an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. El a spus că anul acesta au ajuns în Grecia 124.000 de imigranţi, dintre care 50.000 doar în luna iulie.

"Pe cele mai multe insule nu există o capacitate de primire, oamenii dorm fără acoperiş, deci este un haos total pe insule. După câteva zile ei sunt transferaţi la Atena, nu îi aşteaptă nimic acolo", a deplâns el.

Cea mai mare tabără de imigranţi din Austria, Traiskirchen, este de asemenea, supraaglomerată, autorităţile austriece încetând să mai primească refugiaţi acolo. Un alt oficial a descris condiţiile oferite de tabăra Traiskirchen ca fiind "intolerabile, periculoase şi inumane".

Cei mai mulţi dintre imigranţi au ajuns în Austria prin Ungaria - ambele state fiind membre UE şi făcând parte din spaţiul fără frontiere Schengen, unde paşapoartele nu sunt în general verificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici