HARTA planului de atac al lui Kim Jong-un asupra SUA - FOTO

Presa nord-coreeană a publicat vineri, în mod accidental sau poate voit, două fotografii în care apar hărţi ce dezvăluie atât planuri de lovituri asupra teritoriului american, cât şi detalii despre forţele militare ale Phenianului.

9359 afișări
Imaginea articolului HARTA planului de atac al lui Kim Jong-un asupra SUA - FOTO

HARTA planului de atac al lui Kim Jong-un asupra SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a publicat două fotografii pentru ilustrarea unei reuniuni de urgenţă convocate în noaptea de joi spre vineri de către liderul Kim Jong-un. Acesta apare aşezat la birou, în ceea ce pare o sală de comandament al operaţiunilor militare.

În plan secund apare o hartă intitulată "Plan de lovituri ale forţelor strategice pe continentul american". Linii par să traseze traiectorii ale unor rachete către Statele Unite.

"Nu cred să fie o eroare", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. "Eu cred că acest lucru a fost făcut public în mod intenţionat, fără îndoială pentru a deforma faptele privind puterea militară a (Coreei de) Nord", a apreciat el.

Experţi pentru Coreea de Nord apeciază că această ţară este departe de a stăpâni tehnologia care permite lansarea de rachete cu rază lungă de acţiune, în pofida lansării cu succes, în decembrie, a unei rachete cu rază lungă de acţiune pentru plasarea unui satelit pe orbită.

Rachetele pe care Phenianul le deţine în prezent nu au capacitatea să atingă baze militare americane în Pacific, pe insulele Guam şi Hawaii, şi cu atât mai puţin pe continentul american, potrivit unor experţi.

În aceste fotografii apare un ecran amplu, tot în plan secund, care enumeră forţele navale ale ţării, şi anume "submarine - 40, nave de debarcare - 13, nave pentru depistarea şi distrugerea minelor subacvatice - 6".

În timpul acestei reuniuni, Kim Jong-un a dat ordin să se facă pregătiri pentru atacuri cu rachete strategice împotriva continentului american şi unor baze ale Statelor Unite în Pacific, ca răspuns la zboruri de antrenament cu bombardiere "invizibile" de tip B-2, pe fundalul tensiunilor din peninsulă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici