Hashim Thaci, avertizat că va fi arestat dacă va veni la Belgrad

Ministrul sârb de Interne, Nebojsa Stefanovici, a declarat joi că vicepremierul şi ministrul kosovar de Externe, Hashim Thaci, vizat în Serbia de un mandat de arestare pentru presupuse crime de război, va fi arestat dacă va veni la Belgrad, relatează Tanjug în pagina electronică.

178 afișări
Imaginea articolului Hashim Thaci, avertizat că va fi arestat dacă va veni la Belgrad

Hashim Thaci, avertizat că va fi arestat dacă va veni la Belgrad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă va veni la Belgrad, Ministerul de Interne va aplica legea şi îl va aduce în faţa justiţiei", a declarat Stefanovici în faţa unor jurnalişti.

Mai devreme, procurorul sârb Vladimir Vukcevici a dat asigurări, într-un interviu pentru Blic, că mandatul de arestare emis în Serbia pe numele fostului premier kosovar Hashim Thaci este în vigoare, în pofida faptului că Interpolul a retras mandatul internaţional.

Thaci a fost liderul gherilei separatiste Armata de Eliberare a Kosovo (UCK), care s-a confruntat cu armata sârbă în anii 1998 şi 1999.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care un ONG de tineret a anunţat participarea lui Hashim Thaci la o reuniune despre Balcanii Occidentali, programată în perioada 23-25 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici