Heiko Maas a aterizat în Iran în încercarea de a salva acordul nuclear

Ministrul german de Externe a ajuns la Teheran pentru a purta luni discuţii cu preşedintele Hassan Rouhani, în cadrul unui efort european concertat pentru păstrarea acordului nuclear dintre Iran şi marile puteri mondiale şi pentru dezamorsarea tensiunilor dintre SUA şi Iran, relatează Reuters.

1176 afișări
Imaginea articolului Heiko Maas a aterizat în Iran în încercarea de a salva acordul nuclear

Heiko Maas a aterizat în Iran în încercarea de a salva acordul nuclear

Un dezgheţ prudent în relaţiile dintre Teheran şi Washington a intervenit în 2015, când Iranul a făcut o înţelegere cu şase puteri mondiale care au dus la limitarea activităţii nucleare. Dar tensiunile cu Statele Unite au crescut din nou, după ce preşedintele Donald Trump a retras Washingtonul din acord în 2018 şi a reimpus sancţiuni.

Semnatarii vest-europeni, inclusiv Germania, doresc să încerce să menţină acordul nuclear, deşi împărtăşesc neliniştea administraţiei Trump cu privire la programul de rachete balistice al Iranului şi rolul său în conflictele din Orientul Mijlociu.

Germania, Franţa şi Marea Britanie susţin că pactul nuclear rămâne cel mai bun mod de a limita îmbogăţirea uraniului de către Teheran, o cale potenţială de dezvoltare a armelor nucleare.

O sursă diplomatică germană a confirmat că Ministrul de Externe Heiko Maas se va întâlni luni cu omologul său Mohammad Javad Zarif şi preşedintele Hassan Rouhani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici