Hezbollah are 15.000 de rachete în apropierea frontierei cu Israelul, afirmă un diplomat israelian

Mişcarea şiită Hezbollah a transformat sate întregi în depozite de armament şi a adus 15.000 de rachete în apropierea frontierei cu Israelul, afirmă Michael Oren, ambasadorul israelian la Washington.

26 afișări
Imaginea articolului Hezbollah are 15.000 de rachete în apropierea frontierei cu Israelul, afirmă un diplomat israelian

Hezbollah are 15.000 de rachete în apropierea frontierei cu Israelul, afirmă un diplomat israelian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Diplomatul susţine că toate oraşele din Israel, chiar şi Eilat, situat în extremitatea sudică a ţării, riscă să fie atinse de aceste rachete. Potrivit ambasadorului, arsenalul Hezbollah este de patru ori mai mare decât în timpul conflictului din 2006.

"Multe dintre aceste rachete erau depozitate în aer liber. Acum sunt aşezate în spitale, clădiri rezidenţiale şi şcoli, pentru că Hezbollah ştie bine că dacă vom încerca să le distrugem vom fi din nou acuzaţi de crime de război", afirmă ambasadorul Israelului.

Un schimb de focuri la frontiera israelo-palestiniană s-a soldat cu moartea a patru persoane la începutul lunii august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici