Hillary Clinton: Departamentul de Stat plănuieşte să combată extremismul pe Internet

Secretarul american de Stat Hillary Clinton a anunţat, miercuri, că departamentul pe care îl conduce planuieşte să răspundă în viitor pe Internet şi în reţelele de socializare la "propaganda" reţelei Al-Qaida şi altor grupări islamiste.

219 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Departamentul de Stat plănuieşte să combată extremismul pe Internet

Hillary Clinton: Departamentul de Stat plănuieşte să combată extremismul pe Internet

Şefa diplomaţiei americane, care trebuie să îşi părăsească postul în câteva zile, a explicat, în timpul unei audieri în Congresul american privind atentatul de la Benghazi, că a început să dezvolte la Departamentul de Stat "două structuri pentru a lupta împotriva extremismului" propagat pe Internet, mai ales pe Twitter.

Hillary Clinton a anunţat că "o celulă operaţională din cadrul Departamentului de Stat va încerca să răspundă reţelei Al-Qaida şi altor propagandişti islamişti".

De exemplu, dacă islamişti extremişti "difuzează o înregistrare video în care arată cum americanii sunt abominabili, noi vom difuza o înregistrare video arătând cum ei sunt abominabili", a declarat ea, exprimându-şi intenţia să concureze grupări islamiste radicale "prin intermediul canalelor mediatice prin care ei comunică cu oamenii".

Ea a făcut o analogie cu "lupta împotriva comunismului internaţional şi Uniunii Sovietice pe parcursul Războiului Rece", atunci când "comunicam cu iubitorii de libertate din spatele Cortinei de Fier, prin intermediul presei".

"Provocarea este similară, chiar dacă lumea este diferită", a afirmat Clinton, care a fost o mare avocată a liberalizării Internetului, în timpul mandatului de patru ani la conducerea Departamentului de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici