Hillary Clinton, în Germania şi Bulgaria săptămâna viitoare

Secretarul de Stat american Hillary Clinton va efectua săptămâna viitoare vizite în Germania, unde va participa la Conferinţa pe tema securităţii din Munchen, dar şi în Bulgaria, unde va evoca, între altele, situaţia din Afganistan, a anunţat Departamentul de Stat vineri.

317 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton, în Germania şi Bulgaria săptămâna viitoare

Hillary Clinton, în Germania şi Bulgaria săptămâna viitoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Munchen, unde Clinton va sosi pe 3 februarie, are loc cea de a 48-a Conferinţă asupra Securităţii care reuneşte anual "lideri din întreaga lume cu scopul de a discuta probleme de securitate", anunţă Victoria Nuland, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, într-un comunicat.

Clinton, care va sublinia în faţa Conferinţei, între altele, importanţa relaţiilor transatlantice, va participa cu aceeaşi ocazie la o serie de întâlniri bilaterale cu miniştri de Externe din întreaga lume.

Ulterior, şefa diplomaţiei americane va efectua o vizită la Sofia, pe 5 februarie, unde se va întâlni cu oficiali bulgari de rang înalt. Ei vor discuta, între altele, despre situaţia din Afganistan, ţară în care Bulgaria are 614 militari, instructori şi medici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici