Hillary Clinton l-a felicitat pe succesorul său la Departamentul de Stat, John Kerry

Secretarul de Stat american în exerciţiu Hillary Clinton, aflată încă în convalescenţă după ce s-a îmbolnăvit la începutul lui decembrie, l-a felicitat vineri pe succesorul său John Kerry, un "om de Stat", numit de preşedintele Barack Obama viitorul secretar de Stat.

343 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton l-a felicitat pe succesorul său la Departamentul de Stat, John Kerry

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am vorbit astăzi cu senatorul John Kerry şi l-am felicitat pentru nominalizarea sa ca viitorul secretar de Stat. Am vorbit de asemenea cu preşedintele (Barack) Obama pentru a îi spune că a făcut o alegere excelentă", a scris într-un comunicat, Hillary Clinton care nu a mai desfăşurat nicio activitate publică de la 7 decembrie, fiind bolnavă.

Ea a apreciat că actualul preşedinte al comisiei Afacerilor Externe din Senat, care a fost candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 2004, are "diplomaţia în sânge" şi "va aduce ţării noastre decenii de experienţă în relaţiile internaţionale".

John Kerry este "un om de stat respectat în întreaga lume care va fi capabil să menţină leadershipul mondial al Americii", a mai apreciat lidera diplomaţiei americane din ultimii patru ani.

În cadrul unui discurs la Casa Albă, alături de Kerry însă în absenţa lui Clinton, preşedintele Obama a adus un omagiu "prietenei" sale şi "extraordinarului secretar de Stat Hillary Clinton".

"Hillary voia cu adevărat să fie aici azi însă se recuperează încă", a spus acesta. "Am putut să vorbesc cu ea astăzi, este într-o stare de spirit bună şi este nespus de entuziasmată" de nominalizarea lui Kerry, a afirmat preşedintele.

Şeful de Stat a asigurat că Clinton "intenţionează să revină la muncă" şi că el îi "(va) aduce un omagiu în următoarele zile".

Conform Departamentului de Stat, Clinton, în vârstă de 65 de ani, a fost victima săptămâna trecută a unei "comoţii cerebrale" după ce a "leşinat" în urma unei "deshidratări puternice". Cu o săptămână înainte, aceasta a contractat un "virus gastric".

Medicii ei au sfătuit-o miercuri să nu îşi reia înaintea "jumătăţii lunii ianuarie" extinsele sale turnee diplomatice cu avionul. Ea intenţionează oricum să renunţe la postul său după depunerea jurământului de către Obama la 20 şi 21 ianuarie, o dată asigurată tranziţia cu Kerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici