Hillary Clinton previne Iranul să răspundă "urgent" neliniştilor provocate de programul său nuclear

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a prevenit miercuri Iranul că trebuie să răspundă "urgent" neliniştilor provocate de programul său nuclear controversat, cu câteva zile înaintea discuţiilor cu marile puteri asupra acestui dosar.

139 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton previne Iranul să răspundă "urgent" neliniştilor provocate de programul său nuclear

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste discuţii sunt o şansă pentru Iran să răspundă serios la neliniştile comunităţii internaţionale", a declarat Clinton la deschiderea unui summit al miniştrilor de Afaceri Externe ai G8 de la Washington.

"Credem că mai este încă timp pentru diplomaţie, însă este urgent ca iranienii să participe la negocieri pentru a forma un mediu propice pentru rezultate concrete", a adăugat Clinton, cu trei zile înaintea reluării contactelor între Iran şi grupul 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), sâmbătă la Istanbul.

Comunitatea internaţională suspectează Iranul, în pofida dezminţilor sale, că disimulează scopuri militare în spatele unui program nuclear civil. Teheranul a fost condamnat de şase rezoluţii ale ONU dintre care patru sunt însoţite de sancţiuni. Acestea au fost consolidate din 2010 printr-un embargo comercial, financiar şi petrolier din partea Statelor Unite şi a Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici