Hodorkovski se află într-o "vizită privată" în Israel

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski, care a petrecut zece ani la închisoare în Rusia, a părăsit Elveţia şi se afla vineri în Israel, unde efectuează o "vizită privată", a anunţat purtătorul său de cuvânt.

130 afișări
Imaginea articolului Hodorkovski se află într-o "vizită privată" în Israel

Hodorkovski se află într-o "vizită privată" în Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba despre o vizită privată", a declarat pentru AFP David Krikler, confirmând informaţii de presă.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat motivele acestei vizite.

Potrivit Tages-Anzeiger, care citează agenţia germană DPA, fostul patron al grupului petrolier Iukos, graţiat recent de către preşedintele rus Vladimir Putin, se află în Israel pentru a se întâlni cu un fost partener comercial.

Krikler nu a oferit o dată pentru întoarcerea în Elveţia a lui Hodorkovski.

Graţiat, spre surpriza generală, pe 20 decembrie, de către preşedintele rus Vladimir Putin, după zece ani de încarcerare, Hodorkovski a primit o viză pentru Germania, o ţară a acţionat în culise pentru eliberarea acestuia.

Însă pe 5 ianuarie a părăsit Berlinul, pentru a se întâlni cu soţia şi unii dintre copii în Elveţia, unde a obţinut o viză Schengen care îi permite să circule în cadrul celor 26 de state europene membre, inclusiv în Elveţia, timp ce trei luni.

Potrivit mai multor publicaţii elveţiene, soţia şi cei doi fii ai lui Hodorkovski locuiesc în apropierea oraşului Montreux. Însă purtătorul său de cuvânt nu a confirmat acest lucru.

Arestat în 2003, el a fost condamnat în 2005 şi 2010 pentru fraudă fiscală, escrocherie, furt de petrol şi spălare de bani, acuzaţii pe care numeroşi observatori occidentali le-au considerat arbitrare şi folosite ca instrumente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici