Hollande: Al doilea francez care apare într-o înregistrare video SI, "pe cale" să fie identificat

François Hollande a anunţat că al doilea francez, care apare în înregistrarea video a unei execuţii postate pe Internet duminică de către gruparea Statul Islamic (SI), este "pe cale" să fie identificat.

151 afișări
Imaginea articolului Hollande: Al doilea francez care apare într-o înregistrare video SI, "pe cale" să fie identificat

Hollande: Al doilea francez care apare într-o înregistrare video SI, "pe cale" să fie identificat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În înregistrare "par că sunt doi francezi, unul identificat oficial, celălalt pe cale să fie" identificat, a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă susţinută la Canberra împreună cu premierul australian Tony Abbott.

Imaginile difuzate duminică "au arătat asasinarea în condiţii oribile a unui ostatic american (Peter Kassig, răpit anterior), un tânăr care lucra în domeniul umanitar", a adăugat Hollande.

"Aceste imagini au fost însoţite de alte scene feroce, de nesuportat", cu militari sirieni decapitaţi, a continuat el.

Justiţia franceză a confirmat deja în mod oficial că printre călăi se află francezul Maxime Hauchard, în vârstă de 22 de ani.

Dar Parisul studiază în continuare implicarea celui de-al doilea francez care apare în înregistrarea video. Este "o posibilitate", a declarat ministrul de Interne Bernard Cazeneuve. "Procedăm la expertize şi analize care ne vor permite să confirmăm sau nu", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici