Hollande şi Obama îndeamnă Rusia să contribuie la detensionarea situaţiei în Ucraina

Preşedintele francez François Hollande şi omologul său american Barack Obama au îndemnat vineri Moscova să contribuie la detensionarea situaţiei în Ucraina, avertizând că în caz contrar vor lua "noi măsuri" împotriva Rusiei.

111 afișări
Imaginea articolului Hollande şi Obama îndeamnă Rusia să contribuie la detensionarea situaţiei în Ucraina

Francois Hollande si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salutând anunţarea de către preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko a "unui plan de pace în 14 puncte şi încetarea focului timp de o săptămână", cei doi lideri au apreciat, într-o convorbire telefonică, că preşedintele rus Vladimir Putin trebuie acum "să îndemne cât mai rapid grupurile armate separatiste să înceteze acţiunile lor militare", a anunţat Preşedinţia franceză într-un comunicat.

Ei au cerut, de asemenea, preşedintelui rus să "împiedice transferul de materiale spre Ucraina şi să consolideze controlul la frontiera ruso-ucraineană".

"Astfel, vor fi reunite condiţiile necesare pentru detensonarea situaţiei în regiune şi reluarea negocierilor. În lipsa unui progres în acest sens, vor fi adoptate noi măsuri împotriva Rusiei", au avertizat Hollande şi Obama.

Recent, Poroşenko a anunţat că serviciile de securitate ucrainene vor implementa o încetare unilaterală a focului. Această decizie a intrat în vigoare vineri, la ora locală 22.00 (22.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici