Hong Kong renunţă la amenda de 1.000 de dolari pentru lipsa măştii de protecţie, după trei ani

Autorităţile din Hong Kong au decis să renunţe la amenda de 1.000 de dolari pentru lipsa măştii de protecţie la aproape trei ani de la instituirea pedepsei. Măsura se aplică începând de miercuri.

142 afișări
Imaginea articolului Hong Kong renunţă la amenda de 1.000 de dolari pentru lipsa măştii de protecţie, după trei ani

Hong Kong renunţă la amenda de 1.000 de dolari pentru lipsa măştii de protecţie, după trei ani

Regula care impune acoperirea feţei cu o mască de protecţie este anulată la aproape trei ani după ce a fost adoptată pentru a preveni răspândirea virusului SARS CoV 2.

Regula era însoţită de mai multe sancţiuni care puteau ajunge la 1.000 de dolari. Aceasta a impus acoperirea feţei în toate spaţiile publice. Măsura a intrat în vigoare pentru transportul public la 15 iulie 2020 şi a fost extinsă două săptămâni mai târziu pentru a include zonele interioare şi exterioare.

Liderul oraşului, John Lee, a anunţat marţi că regula nu se va mai aplica de miercuri, la 959 de zile de când a fost impusă în transportul public.

„Acum revenim la normalitate", a spus Lee într-o conferinţă de presă, potrivit CNN.

Treptat, Hong Kong a eliminat restricţiile impuse în timpul pandemiei, masca fiind ultima măsură din acest pachet. Cu toate acestea, autorităţile recomandă în continuare purtarea măştilor în mediile cu „risc ridicat", cum ar fi căminele de bătrâni şi spitalele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici