Hosni Mubarak a fost transferat de la spital la închisoare

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat, miercuri, de la spital la închisoare, relatează presa egipteană, citată de Corriere dela Sera.

129 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak a fost transferat de la spital la închisoare

Hosni Mubarak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hosni Mubarak a fost transferat de la spitalul militar Maadi din Cairo la Penitanciarul Tora. Decizia a fost luată de procurori după ce un raport medical a stabilit că fostul preşedinte poate sta în detenţie.

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak rămâne în detenţie în pofida anulării condamnării la închisoare pe viaţă. Procurorii au cerut menţinerea în arest preventiv a fostului preşedinte pentru că este suspect şi inculpat în dosare aflate pe rol. Mubarak se află în detenţie preventivă într-un caz privind reprimarea protestelor, în cadrul revoltei din anul 2011, şi într-un dosar separat, de corupţie.

Avocaţii lui Mubarak ceruseră eliberarea acestuia în contextul în care procesul prin care a fost condamnat la închisoare pe viaţă a fost reluat. Dar procurorii susţin că fostul preşedinte trebuie ţinut în detenţie dat fiind că este în continuare pus sub acuzare pentru fapte grave. Sistemul judiciar egiptean permite deţinerea suspecţilor timp de cel mult doi ani în cursul unui proces şi extinderea detenţiei preventive pe perioade scurte. Termenul de doi ani a expirat de curând, dar detenţia a fost prelungită sâmbătă 15 zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici